Przystawki
1. Tatar Wołowy z Leśnym Akcentem 47 zł
Delikatnie siekana polska wołowina, podana w klasycznej formie z dodatkiem posiekanej cebuli, ogórków kiszonych i marynowanych pieczarek. Całość otulona subtelną nutą dymu z szyszek, jak echa górskich jesiennych wieczorów. Alergeny: jaja, gorczyca, seler, gluten, soja.
2. Carpaccio z Buraka z Jabłkiem i Orzechami 34 zł
Cieniutkie plasterki buraka, na których spoczywają wiórki parmezanu, plastry soczystego jabłka i prażone orzechy włoskie. Kompozycja smaków przywołująca delikatność jesiennych nut Vivaldiego. Alergeny: Orzechy włoskie, nabiał (parmezan).
3. Smażone Grzyby z Pieczywem i Masłem Ziołowym 28 zł
Leśne grzyby, smażone na maśle z dodatkiem czosnku i świeżych ziół. Serwowane z chrupiącym, ciepłym pieczywem i ziołowym masłem, niczym melodie lasów w blasku jesiennego słońca. Alergeny: Orzechy włoskie, nabiał (parmezan).
Zupy
1. Grzybowa z Puree Ziemniaczanym i Pietruszką 28 zł
Aromatyczna zupa z leśnych grzybów, z gładkim puree ziemniaczanym, wzbogacona świeżymi liśćmi pietruszki. Alergeny: nabiał.
2. Krem z Dyni z Korzennymi Przyprawami i Pestkami Dyni 27 zł
Krem z dyni, doprawiony korzennymi przyprawami. Serwowany z chrupiącymi grzankami i prażonymi pestkami dyni. Alergeny: nabiał, gluten.
3. Pikantna Zupa Gulaszowa z Plackami Kapuścianymi 37 zł
Wyrazista zupa gulaszowa z wołowiną, papryką, ogórkami i pieczarkami, serwowana z chrupiącymi plackami z kiszonej kapusty Zupa o bogatym, pikantnym charakterze, jak energiczne crescendo muzyki. Alergeny: gluten, nabiał, jajka.
Dania Główne
1. Pierogi z Kaczką i Grzybami Leśnymi 40 zł
Delikatne pierogi ręcznie lepione, wypełnione aromatycznym farszem z kaczki i grzybów. Podawane z kremowym jogurtem i smażoną szalotką. Alergeny: nabiał, gluten cebula.
2. Karkówka Panierowana z Zasmażaną Kapustą 44 zł
Soczysta karkówka w złocistej panierce, podawana z duszoną kapustą z boczkiem i cebulą. Do tego ziemniaki z masłem i koperkiem, jak prostota i piękno tradycji w jednym daniu. Alergeny: gluten, nabiał, cebula.
3. Stek z Polędwicy Wołowej z Puree Grzybowym i Sałatką z Rukoli 80 zł
Wykwintny stek z polędwicy wołowej, podany z kremowym puree ziemniaczano-grzybowym oraz lekką sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych. Kompozycja smaków jak subtelne akordy fortepianowe. Alergeny: nabiał.
4. Pstrąg Pieczony z Warzywami i Masłem Koperkowym 55 zł
Cały pstrąg pieczony z warzywami, aromatyzowany masłem koperkowo-czosnkowym. Smak natury w czystej formie, jak muzyczne wariacje na temat jesiennego potoku. Alergeny: nabiał.
DANIA WEGETARIAŃSKIE
5. Cukinia faszerowana serem feta 33 zł
Pieczona cukinia wypełniona kremowym farszem z fety i warzyw. Proste, ale pełne smaku danie, jak spokojna jesienna ballada. Alergeny: mleko.
6. Pierogi Ukraińskie z Cebulką i Jogurtem 32 zł
Tradycyjne pierogi z kremowym nadzieniem z ziemniaków i białego sera, podawane z podsmażoną cebulką i jogurtem. Nostalgiczny smak, jak ciche tony nostalgicznej symfonii. Alergeny: mleko.
Desery
1. Naleśniki z serkiem waniliowym 30 zł
Podane z kulą lodów, śliwkami w winie i czekoladą. Alergeny: gluten, mleko, jaja, soja.
2. Szarlotka na Ciepło 24 zł
Z Lodami Waniliowymi. Alergeny: gluten, nabiał.
Dla dzieci
1. Naleśniki na słodko z serem 18 zł
Alergeny: gluten, mleko, jaja.
2. Fileciki z kurczaka z frytkami i mini marchewką 25 zł
Alergeny: gluten, jaja.