Restauracja w hotelu Fryderyk
Restauracja
Stylowy wystrój, kameralna atmosfera, wykwintne menu oraz dyskretna obsługa, to największe atuty naszej Restauracji.
Nasza Restauracja jest również miejscem spotkań wybitnych osobistości podczas odbywającego się corocznie Festiwalu Chopinowskiego w Dusznikach Zdroju. Twórczość Fryderyka Chopina, rozbrzmiewająca w eleganckich i stylowych wnętrzach, stanowi nieodzowny element kulinarnych doznań Restauracji Fryderyk.
Kuchnia
Restauracja Fryderyk serwuje potrawy z najlepszych polskich i sudeckich produktów. To właśnie regionalne smaki Ziemi Kłodzkiej czynią kuchnię Fryderyka wyjątkową i niepowtarzalną. Menu zawiera zbalansowane i odżywcze posiłki, zmieniające się wraz z porami roku, by zagwarantować świeżość składników i zachować równowagę z naturalnym rytmem życia.
Kawiarnia
W części kawiarnianej Restauracji znajdują się eleganckie komfortowe sofy, które sprzyjają odpoczynkowi przy pysznej kawie, aromatycznej herbacie lub lampce dobrego wina.
A dla tych, dla których specjalna dieta jest koniecznością oferujemy dobór indywidualnego menu, w oparciu o produkty wskazane przez gości (przy zgłoszeniu mailowym z odpowiednim wyprzedzeniem). W ten sposób każdy może delektować się smakiem znakomitych potraw Restauracji Fryderyk, dbając o zdrowie i dobre samopoczucie.
Przyjęcia
Mamy doświadczenie w organizowaniu szerokiego spectrum imprez okolicznościowych. Od tradycyjnych wesel, komunii, przyjęć jubileuszowych, przez kameralne, intymne spotkania, kończąc na wykwintnych bankietach nawet dla najbardziej wymagającego Klienta.
Połączenie restauracji z salą bankietową umożliwia organizację imprez do 80 osób lub 2 niezależnych imprez do 45 osób każda. W przypadku imprez zorganizowanych menu jest ustalane indywidualnie, według życzeń i potrzeb Klienta. Z powodzeniem organizujemy również imprezy plenerowe, ogniska, grille oraz imprezy cateringowe.